Distributieriem

De distributieriem zorgt ervoor dat de bewegingen van de zuigers en de kleppen in de motor synchroon lopen. Als de riem breekt, kan de motor zwaar beschadigd raken en kan deze niet altijd meer hersteld worden. Het is daarom van groot belang om de distributieriem van jouw auto tijdig te laten vervangen.

De fabrikant van de auto geeft aan na hoeveel jaar of na hoeveel kilometers de distributieriem moet worden vervangen. Dit verschilt per auto. Volg dit advies altijd op, want het is moeilijk te voorspellen wanneer een distributieriem zal knappen. Je kunt ook altijd advies vragen bij Eurorepar Vlissingen wanneer je niet weet wanneer de distributieriem voor het laatst vervangen is. Wij geven je dan een zo goed mogelijk advies voor jouw situatie.

Over het algemeen adviseren fabrikanten de riem elke 70.000 tot 100.000 km te vervangen. Bij sommige auto’s moeten samen met de distributieriem ook andere onderdelen, zoals de waterpomp, worden vervangen. Eurorepar Vlissingen weet of dit bij jouw auto het geval is en op welke kosten je dan kunt rekenen. Voor een eerlijk advies kun je altijd even contact opnemen.

 

Scroll naar boven